2012/12/21

Christmas is....


           Piazza dei Signori - Vicenza


Christmas is the feast “par excellence”, a combination of traditions that date back to ancient times.


    Jesus in the manger (Photo from the Internet)


For me,  Christmas is….

……The Midnight Mass to celebrate the birth of Christ and then the usual exchange of greetings outside the church with hot chocolate and panettone for everyone!



  The church dedicated to St. Vincent in Piazza dei Signori

La chiesa di San Vincenzo in Piazza dei Signori


Il Natale è tra tutte la festa per eccellenza, un insieme di tradizioni che risalgono dai tempi antichi. 

Per me, il Natale è…….

…La messa di mezzanotte per celebrare la nascita di Gesù e  poi il consueto scambio di auguri fuori dalla chiesa con cioccolata calda e panettone per tutti! 




….A vase filled with Christmas greenery such as twigs, berries, pinecones, reeds  etc. from  the  woods. 




…..Decorare la casa con le cose naturali del bosco come rami, bacche, pigne ecc. 



The sweet and fragrant aroma wafting through the house on Christmas morning when I prepare the simple buns for the family’s Christmas breakfast.




Christmas Buns

Ingredients for 12 buns

250 g white flour
100 ml milk
80 g butter
60 g sugar
2 egg yolks
Baking powder
lemon
Pearl sugar
nutmeg
salt

Sift together the flour, two teaspoons of baking powder and a pinch of salt, add a little grated nutmeg, sugar and the zest of a lemon. Blend the ingredients well, make a heap with the mixture and in the centre put pieces of slightly softened butter, the egg yolk and cold milk, mix quickly so as to obtain an easy to handle dough. Divide it into 12 equal parts, roll up each of these pieces to form round buns. Arrange them on an oven tray lined with parchment paper. Practice on each bun two cuts so as to form a cross, brush them with the remaining yolk and then sprinkle with a little pearl sugar. Put the oven tray in a preheated oven at 200° C for about 20 minutes, until golden and puffy. 




           Xmas Breakfast


 ….Il profumo dolce e fragrante che si diffonde per tutta la casa la mattina di Natale  quando preparo i semplici panini di Natale per la prima colazione della famiglia.

Panini dolci  natalizi

Ingredienti per 12 panini

250 gr farina bianca 00
100 ml latte
80 gr burro
60 gr zucchero semolato
2 tuorli
Lievito in polvere
Limone
Zucchero in granella
Noce moscata
Sale

Setacciate insieme la farina, mezza bustina di lievito e un pizzico di sale; aggiuntevi un poco di noce moscata grattugiata, lo zucchero semolato e la scorza grattugiata del limone. Mescolate gli ingredienti, fate la fontana e mettetevi al centro il burro leggermente ammorbidito ed a pezzetti, un tuorlo e il latte freddo; impastate rapidamente  per ottenere una pasta facile da manipolare. Dividetela in 12 parti uguali; arrotolate ognuno di questi pezzetti e formate delle palline, sistematele, distanziate tra di loro, su una placca rivestita di carta forno. Praticate su ogni pallina due tagli in croce, poi pennellatele con il tuorlo rimasto e poi cospargetele con un poco di zucchero in granella. Passate la placca in forno già caldo a 200° per circa 20 minuti. I panini devono risultare dorati e gonfi e sono ottimi per una festosa prima colazione di Natale. 


…..Christmas dinner at home with traditional and delicious tortellini, perhaps adding a place at the table for a last-minute guest.


…Il pranzo di Natale in famiglia con i tradizionali e squisiti tortellini in brodo, magari aggiungendo un posto a tavola per un ospite dell’ultimo momento.


    Xmas trees under the arcades of the Basilica

GREETINGS TO ALL FROM MY HEART! 
May Christmas be joyful and serene for all of you and the New Year bring happiness and peace throughout the world.



AUGURI DI CUORE A TUTTI!
Che il Natale sia lieto e sereno per tutti voi e che l’anno nuovo porti tanta felicità e pace in tutto il mondo.  









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